Selektor U21 BiH Vinko Marinović (48) do kraja godine potpisaće ugovor sa FK Sarajevo sa čijom je upravom dogovorio saradnju na dvije i pol godine.

– Drago mi je da sam došao na Koševo. Znam šta se od mene očekuje i ne bojim se izazova. Jesmo, pričali smo dosta dugo i na kraju našli zajednički jezik, rekao je Marinović za SportDC.

Sarajevo je i ranije željelo Marinovića na svojoj klupi, sa kim su pregovarali prije dvije i pol godine, no kao tek pridošli selektor Marinović je smatrao neodgovornim napustiti svoj posao u mladoj reprezentaciji.

– Milsim da to sve što se mene tiče ide nekim normalnim putem. Borac, Zrinjski, mlada selekcija, Sarajevo. Žao mi je što moram napustiti mesto selektora u-21 selekcije  Bosne i Hercegovine, ali znam da se tako dva važna posla ne mogu obavljati istovremeno. Imao sma i ponudu da radim kao pomoćnik Duška Bajevića, ali sam se zahvalio na tome. Da sam i to prihvatio opet bih napustio poziciju kormilara mlade selekcije. Sada se okrećem apsolutno izazovima na klupi tima sa Koševa. Verujem da mogu zajedno sa saradnicima na Koševu  sačuvati titulu šampiona. Neće biti ni malo lako. Tu su Željezničar, Borac, pojačani Zrinjski. Ono što mi je kako važno je da znam odlično igrače Sarajeva, da mi neće trebati vremena da ih upoznajem, a odlično znam i ligu – rekao je Marinović.

FK Sarajevo je najavio kako će novog trenera imenovati do 31. decembra.

Marinović je u svojoj karijeri vodio Kozaru iz Gradiške, Borac iz Banja Luke i Zrinjski iz Mostara sa kojim je bio šampion 2017. godine. Kasnije je preuzeo U21 reprezentaciju BiH sa kojom je napravio zapažene rezultate.

Na klupi Sarajeva će naslijediti Husrefa Musemića, a na Koševu ga čeka možda do sada i najlakši posao u karijeri s obzirom da se klub nalazi na prvom mjestu, te ima nadmoćan budžet i igrački kadar u odnosu na konkurente.

(Reprezentacija.ba)