Dušan Bajević uskoro bi trebao kompletirati svoj stručni štab u reprezentaciji BiH.

Reprezentacija.ba portal nezvanično saznaje kako je pozicija u stručnom štabu ponuđena Vinku Marinoviću, Emiru Spahiću i Slavenu Musi.

“Moramo se mobilisati i formirati stručni štab, koji će ubuduće raditi na nekim stvarim koje se moraju popraviti kako bi se naredne utakmice dočekale spremne” poručio je Bajević nakon preuzimanja reprezentacije.

Vinko Marinović (48) glasi za najboljeg bh. trenera postratne trenerske generacije. Trenutni je U21 BiH selektor, a u svojoj karijeri ima osvojen trofej prvaka BiH sa Zrinjskim 2017. godine. Njegovim angažmanom U21 BiH selekcija se bukvalno preporodila, a da u prošlim kvalifikacijama nije ustupila A reprezentaciji niz igrača, posebno bekove Todorovića i Ćivića, vjerovatno bi se našla na Euru.

Slaven Musa (48) je selektor U19 BiH reprezentacije. 2013. godine osvojio je Kup BiH sa Širokim Brijegom. Vodio je Zrinjski, Široki, GOŠK i Vitez.

Emira Spahića (39) ne treba predstavljati. Legendarni kapiten reprezentacije BiH svojom je energijom i pristupom fudbalu uvijek donosio dodatni podstrek cijeloj ekipi na terenu. Iako možda i nema najviše trenerske licence, Spahićevo prisustvo u reprezentaciji donijelo bi sigurno uvećanu mobilizaciju ekipe.

“Odlučili smo da gospodin Bajević u narednih dvadesetak dana sa stručnim službama obavi konsultacije i razgovore te da napravi prijedlog i imena svojih saradnika u stručnom štabu i da ih dostavi Izvršnom odboru na potvrđivanje.” rekao je predsjednik FS BiH Elvedin Begić nakon što je Bajević prošlu subotu izabran za selektora.

Duška Bajevića i njegov stručni štab prvi izazovi očekuju 26. marta kada BiH igra protiv Sjeverne Irske prvi meč baraža za Euro 2020. Ako pobijedimo, svoj plasman na Euro ćemo tražiti četiri dana poslije – u Zenici protiv boljeg iz duela Slovačka – Irska.

(Reprezentacija.ba)