Grčki mediji pišu da je Mirza Varešanović jedan od kandidata za pomoćnika u stručnom štabu fudbalske selekcije BiH, koju će u baražu za EURO 2020 predvoditi Dušan Bajević.

Grčka Gazzetta navodi da je bivši bh. reprezentativac nastupao za grčki Olympiakos u periodu od 1996. do 1998. godine, a tamo ga je trenirao Dušan Bajević.

Bajević i Varešanović su sa Olympiakosom u spomenutom periodu osvojili dvije titule prvaka Grčke, pa je moguće da će upravo Varešanović biti jedan od pomoćnika Bajevića u stručnom štabu Zmajeva.

Varešanović je aktuelni selektor mediteransko – olimpijske selekcije BiH, a u svojoj karijeri je predvodio Sarajevo, Velež, Tuzla City te Olimpik, sa kojim je osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, predsjednik NS BiH Elvedin Begić je na jučerašnjoj press konferenciji kazao da će Bajević u narednih 20- tak dana obaviti razgovore i konsultacije sa stručnim službama te da će u januaru naredne godine predati imena svojih saradnika u stručnom štabu Izvršnom odboru, koji će to potvrditi.

(Reprezentacija.ba)