Večeras se od 17,45 sati u Rijadu (Saudijska Arabija) igra finale Super Kupa Italije između Juventusa i Italije.

Na suprotnim stranama će biti i naša dva fudbalera, Miralem Pjanić u dresu Juventusa (aktuelni prvak Italije) te Senad Lulić, koji je kapiten Lazija (aktuelni osvajač Kupa Italije).

Što se tiče Super Kupa, Italijani već drugu godinu u nizu organizuju finale u Saudijskoj Arabiji, a prošle godine je Juve u Džedi sa 1:0 pobijedio Milan.

Juve i Lazio su ove sezone već igrali jednom i to u Rimu, kada je Lazio pobijedio 3:1 aktuelnog prvaka Italije, što je ujedno jedini poraz Juventusa u tekućoj sezoni u svim takmičenjima.

Zanimljivo da je Lazio čak tri puta savladao Juventus u posljednjih šest međusobnih duela, a prije dvije godine je osvojio Super Kup Italije pobijedivši upravo klub iz Torina sa 3:2.

Kladionica “Mozzart” u svojoj ponudi daje kvotu 2.15 na trijumf Juventusa u regularnih 90 minuta igre.

Utakmice ova dva tima u zadnjih nekoliko godina pokazuju da Lazio ne leži Juventusu, pa nas definitivno večeras očekuje uzbudljiv susret.

Miralem Pjanić i Senad Lulić će prema najavama igrati od prve minute za svoje timove.

Dodajmo i da je Pjanić sa Juventusom do sada osvojio šest trofeja (tri titule prvaka Italije, dva Kupa i jedan Super Kup), dok Lulić ima tri trofeja (dva Kupa Italije te jedan Super Kup).

(Reprezentacija.ba)