Predsjednik FS BiH Elvedin Begić obratio se predstavnicima medija u Sarajevu povodom imenovanja Dušana Bajevića za novog selektora A reprezentacije BiH.

Begić je istakao da će Bajević u narednom periodu Izvršnom odboru dostaviti imena svojih saradnika u stručnom štabu.

“Na današnjoj sjednici IO smo imenovali Dušana Bajevića za selektora A selekcije i to do završetka Europskog prvenstva. Za ostali dio ćemo se dogovarati s obzirom na predstojeće obaveze koje imamo. Odlučili smo da gospodin Bajević u narednih dvadesetak dana sa stručnim službama obavi konsultacije i razgovore te da napravi prijedlog i imena svojih saradnika u stručnom štabu i da ih dostavi Izvršnom odboru na potvrđivanje. Shodno planu i programu koji je u nekim dijelovima napravljen, a u nekim dijelovima će se još modelirati u narednih dvadesetak dana”, riječi su predsjednika NS BiH.

Begić je kazao i da je podrška svih struktura u NS BiH neupitna prema Bajeviću.

“Podrška je neupitna u punom kapacitetu, ne samo u dizanju ruka članova Izvršnog odbora, nego i u svim potrebama u narednom periodu. Fudbalski savez je spreman da učini sve, ne samo u logističkom smislu, nego i u onom dijelu ispunjavanja pojedinih zahtjeva stručnog štaba selekcije.”

(Reprezentacija.ba)