Dušan Bajević danas je postao novi selektor reprezentacije BiH, a u prvom obraćanju predstavnicima medija istakao je da vjeruje da se Zmajevi mogu plasirati na EURO 2020.

“Htio bih da vas sve pozdravim i želio bih da u budućnosti imamo saradnju kakva treba da bude. Ne sumnjam u to. Vjerujem da ćemo se plasirati na EURO. Želim da se svima zahvalim što su mi ukazali povjerenje. Presudila je moja velika želja da pomognem reprezentaciji u ovom važnom trenutku. Vjerujem da sa svojim znanjem i iskustvo mogu da doprinesem da se ispuni zacrtani cilj. Moramo se mobilisati i formirati stručni štab, koji će ubuduće raditi na nekim stvarim koje se moraju popraviti kako bi se naredne utakmice dočekale spremne”, rekao je Bajević i dodao:

“Računat ću na sve igrače koje imam na raspolaganju. Smatram da vrijeme koje imamo, odnosno samo sedam, osam dana da se pripremamo, moramo iskoristiti kako bi spremni dočekali te utakmice. Hvala svima na povjerenju, jer sam dobio mnogo poruka i nadam se da ću upravdati povjerenje javnosti.”

Bajević će Zmajeve predvoditi u susretu baraža za odlazk na EURO 2020 protiv Sjeverne Irske 26. marta u Zenici.

Ukoliko BiH eliminiše Sjevernu Irsku (igra se jedan susret) u finalu će u Zenici igrati protiv boljeg iz duela Slovačka – Republika Irska.

(Reprezentacija.ba)