Prvi kandidat za selektora fudbalske reprezentacije BiH Duško Bajević u petak navečer u sarajevskom hotelu Europa obavio je sastanak sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH Elvedinom Begićem i njegovim najbližim saradnicima.

Begić je kao prvi čovjek Saveza Bajeviću obećao sve najbolje moguće uslove i resurse za pripremu reprezentacije do utakmica baraža za Euro 2020 u martu naredne godine.

Prema našim saznanjima Bajević nije imao na šta prigovoriti, s obzirom da mu je FS BiH obećao uslove za stručni štab i reprezentaciju poput onih u najvećim europskim ekipama.

Nekoliko detalja će se usaglasiti još u subotu ujutro, a onda bi na sjednici Izvršnog odbora u 11 sati Bajević i zvanično trebao biti potvrđen za novog selektora. Navodno, jedini pro forme protukandidat bit će mu Mladen Krstajić.

Insajderi govore kako je Elvedin Begić našao i rješenje za spornu situaciju sa članom Izvršnog odbora FS BiH Miletom Kovačevićem koji je u međuvremenu smijenjen od svog matičnog saveza.

Jedino gdje je Begiću zapelo – bilo je u saobraćaju, kada se za volanom službenog passata pri izlasku iz garaže hotela Europa zaglavio sa vozilom iz suprotnog pravca i napravio gužvu u prometnoj ulici.

Uz asistenciju potpredsjednika FS BiH Ivana Beusa sa suvozačkog sjedišta, limuzina FS BiH uspjela je na kraju proći prepriječeni terenac i sigurno nastaviti svojim putem…

(Reprezentacija.ba)