Amer Gojak bi u zimskom prelaznom roku mogao napustiti redove zagrebčakog Dinama.

Jutarnji navodi da Gojaku ugovor ističe junu 2022. godine, ali da je veoma blizu odlaska iz aktuelnog prvaka Hrvatske.

Ukoliko bi u Dinamo stigla ponuda koja bi bil zadovoljavajuća, onda ne bi bilo prepreke za transfer Gojaka, s obzirom da momčad iz Zagreba u veznom redu ima nekoliko alternativa, piše Jutarnji List.

Istini za volju, Gojak ima razloga za nezadovoljstvo jer kao igrač takvog talenta i kalibra u ovom trenutku mora i zaslužuje igrati u klubu koji mu vjeruje i sa kojim napreduje iz utakmice u utakmicu. Na obostranu radost.

A da je Gojak igrač koji zna vratiti uloženo najbolje je vidio Robert Prosinečki kod kojeg je u završnici kvalifikacija dobio pravu priliku i odmah u četiri meča zabio čak četiri gola i dva puta asistirao (uz jedan ponišetni gol).

Gojak je u tekućoj sezoni odigrao 23 utakmice u svim takmičenjima za Dinamo, postigao tri gola i četiri puta asistirao.

Trenutna tržišna vrijednost Amera prema Transfermarktu iznosi 6.5 miliona eura, Dinamo je ranije objavio da ga je spreman prodati za 15 miliona eura.

Reprezentacija.ba iz dobro provjerenih izvora saznaje da Gojaka u svojim redovima žele i Barcelona i Manchester City i Juventus, ali da je prioritet otići u klub u kojem će imati minutažu i priliku za dalji razvoj.

(Reprezentacija.ba)