Danas će sa početkom u 14,30 sati u Fudbalskom savezu BiH biće održana sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se raspravljati o novom selektoru i pripremi utakmice/a baraža za EURO 2020 koje će se igrati u martu u Zenici (26. mart BiH – Sjeverna Irska i moguće 31. mart BiH – Slovačka/Irska).

Nakon usvajanja zapisnika i realizacije zaključaka sa prošle sjednice, članovi IO će na dnevnom redu imati tačke pod zvaničnim nazivom “Analiza i prijedlog rada za imenovanje selektora “A” selekcije” i “Plan nastupa “A” reprezentacije u narednim utakmicama baraža”.

Poslije će IO pred sobom imati izvještaje selektora U21 BiH, U19 i ženske A reprezentacije, a sve uz mišljenje Tehničkog komiteta FS BiH.

Za javnost zanimljiva, a za bh. fudbal vrlo važna tačka je prezentacija plana Tehničkog komiteta čiji je predsjednik dr. Munir Talović “Plan Tehničkog komiteta FS BiH o načinu praćenja, testiranja i razvoja mladih fudbalera”.

Isječak poziva članovima IO FS BiH sa dnevnim redom sjednice

U praksi ovo znači kako će IO FS BiH vjerovatno dogovoriti da Komisija za izbor selektora sačini listu kandidata za nasljednika Roberta Prosinečkog među kojima će IO na sljedećoj sjednici izglasati novog selektora BiH.

(Reprezentacija.ba)