Roma će u četvrtak od 21,00 sati u Rimu u meču posljednjeg šestog kola grupe J Europa lige ugostiti austrijski Wolfsberger.

Ekipi Rome je potrebna pobjeda kako bi definitivno izborila nastup u 1/16 finala.


Paulo Fonseca, trener Rome, kazao je na press konferenciji da je njegova momčad napredovala u odnosu na početak sezone.

“Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone. Ekipa je napredovala u odnosu na početak. Nadam se da ćemo se plasirati u narednu fazu Europa lige. Napravit ćemo četiri ili pet izmjena u timu u odnosu na posljednji ligaški susret. Ovo je teška i odlučujuća utakmica za nas, ali vjerujem u svoje igrače”, istakao je Fonseca i potvrdio da će Edin Džeko nastupiti od prve minute:

“Džeko će sigurno igrati, dok Kolarov i Pau Lopez (golman) neće. Na raspolaganju imamo Cristantea, Veretouta, Diawaru i Pellegrinija u veznom redu. Oporavio nam se i Mkhitaryan i on može igrati. Što se tiče ostalih igrača, Kluivert bi trebao biti spreman za ligaški susret protiv SPAL-a, a nadamo se da će Pastore biti u rosteru za dvije sedmice.

Kladionica “Mozzart” daje ulogu apsolutnog favorita Romi u ovom duelu i kvota na pobjedu italijanskog tima je 1.15.

Edin Džeko ove sezone igrao je četiri puta u Europa Ligi i pri tome zabio dva gola. Ukupno je u sezoni postigao 19 golova, postigao osam golova i tri puta asistirao.

(Reprezentacija.ba)