Juventus će u srijedu od 21,00 sati gostovati Bayeru u Leverkusenu u meču šestog kola grupe D Lige šampiona.

Momčad Juventusa je već obezbijedila plasman u osminu finala, a duel sa Bayerom najavili su trener Maurizio Sarri te Miralem Pjanić.

Juventus nije favorit u ovom meču, pa kvota na klub iz Torina u kladionici “Mozzart” iznosi 3.35.

“Znamo da se moramo još dokazati u nastavku sezone, ali smireni smo, jer radimo. Moramo kontrolisati igru, pogotovo kada imamo posjed. Također, nakon što dođemo do prednosti u nekim situacijama, moramo nastaviti da imamo kontrolu nad susretom. Sve se to odnosi na promjenu mentaliteta i ne može se uraditi u kratkom roku”, kazao je Sarri i dodao:

“Sretni smo što imamo privilegiju da igramo u Ligi šampiona i moramo biti ponosni na to. Očekujem od igrača da ozbiljno shvate susret protiv Bayera, jer su to utakmice na visokom nivou, iako nemamo neki imperativ.

Foto: Juventus FC

Miralem Pjanić ističe da je za njega i njegove saigrače svako takmičenje od velike važnosti.

“Svako takmičenje je važno i želimo da pobjedimo Bayer. Protiv sebe imamo dobru ekipu koja igra na svom terenu i još uvijek ima šanse da se plasira dalje. Neće nam biti lako, ali želimo pružiti dobru partiju”, rekao je Miralem i osvrnuo se na trenutne rezultate Juventusa, koji je drugoplasirani u ligi:

Foto: Juventus FC

“Nema velike razlike između Lige šampiona i italijanske lige. Bilo bi ludo da trenirate cijelu sezonu, a da nemate ambicije u nacionalnom šampionatu. Igramo protiv jakih ekipa, sve žele da nas pobijede i nekad se desi da nismo na željenom nivou. Ipak, pričamo jedni s drugima i vjerujem da ćemo na terenu pokazati prave rezultate.”

Naš reprezentativac smatra da je normalno što Juventus trenutno ima oscilacije, jer je Sarri došao na početku ove sezone i sada aktuelni prvak Italije igra drugačiji fudbal.

“Poslije pet godina dobili smo novog trenera i normalno je da nije sve perfektno kako je bilo prije nekoliko mjeseci. Ovaj tima ima mnogo potencijala, koji još uvijek nije u potpunosti iskorišten. Vjerujem da će to biti mnogo bolje.

Miralem Pjanić – 19 nastupa u sezoni – tri gola – četiri asistencije

(Reprezentacija.ba)