Trener Nenad Bjelica i golman Dominik Livaković najavili su posljednju utakmicu grupne faze Lige Šampiona Dinamo Zagreba koju “modri” igraju u srijedu navečer protiv Man. Citya.

Potencijalni bh. reprezentativac Emir Dilaver siguran je u prvoj postavi, a očekuje se i nastup Amera Gojaka, dok Izet Hajrović baš i nije bio u milosti Bjelice u dosadašnjoj Ligi Šampiona.

“Mozzart” u svojoj ponudi daje kvotu 5.10 na pobjedu Dinama nad Manchesterom.

“Sutra je utakmica u kojoj jedino što igra i što nas poboljšava je pobjeda pred našim navijačima za koje se nadamo da će ispuniti Maksimir i bodriti nas od početka do kraja. Bit će puno lakše biti ofanzivniji i pokušati iznenaditi protivnika koji je izuzetno jak i dobar. Oni su jedna od najboljih ekipa na svijetu. Bez obzira na to, Dinamo želi pobijediti, tako ćemo izaći na teren pa ćemo vidjeti što će biti”, rekao je trener Bjelica na otvaranju konferencije prenosi stranica Dinama.

Situacija s ozljedama u momčadi?

“Manchester City ima u prvenstvu određene probleme, imali su puno ozlijeđenih igrača i ubitačan ritam, kao i Dinamo. Engleska liga je puno konkurentnija i kompetitivnija nego hrvatska liga, tamo je osvojiti bodove u svakoj utakmici izuzetno teško. Tu možda vidim razlog njihovih slabijih igara u prvenstvu. Što se tiče ozljeda, situacija je kod nas ista. Leovac neće biti spreman, Theophile i Perić su kažnjeni, dugo ozlijeđeni su Lešković, Andrić i Kulenović. Dilaver je imao jučer malu temperaturu, ne znam hoće li trenirati danas, ali vjerujem da će biti na raspolaganju sutra. A svi ostali su spremni za igru.”

Kakvo je mentalno stanje igrača nakon zadnje dvije europske utakmice, sa Shakhtarom i Atalantom?

“To smo zaboravili odavno. Samo se sjećamo Varaždina, a ni o tome ne vodimo računa, a bilo je prije tri dana. To što je bilo prije mjesec dana, o tome nitko ne vodi računa. Fokusirani smo na ovu utakmicu, ovog protivnika, dat ćemo najbolje od sebe i pokušati pobijediti. Vidjet ćemo koliko će nam oni dozvoliti, puno ovisi o njima jer su izuzetno kvalitetna ekipa. Ali bilo kakvo vraćanje u prošlost nas ne zanima, nismo taj tip ljudi niti taj tip ekipe.”

Kakav sastav Manchester Cityja očekujete?

“Nemate mogućnost u 6. kolu izmijeniti listu igrača, dovesti neke igrače… puno njihovih igrača se sutra bori s našim juniorima za prolaz u Ligi prvaka mladih. Oni će na terenu imati najbolje igrače u ovom trenutku, 8-9 top igrača i možda par mlađih. To su sve igrači koji su iznijeli teret ove sezone. Sigurni smo da će biti jaki na terenu. Mi očekujemo jaki Dinamo na terenu – pojasnio je Bjelica na posljednje pitanje predstavnika medija.”

Foto: GNK Dinamo

Pitanje za golmana Livakovića glasilo je: Smatrate li da je lakše ako s druge strane nisu baš svi najjači aduti?

“Mislim da je svejedno, s obzirom na to koliko su oni kvalitetni. Mi trebamo gledati sebe, i to je uz naše navijače najbitnije. Bitno da idemo dalje, da slušamo opet himnu Lige prvaka, to svi mi želimo, kao i vi kao i navijači. Dat ćemo sve od sebe.”

Amer Gojak – 22 nastupa u sezoni za Dinamo – tri gola – četiri asistencije
Izet Hajrović – 15 nastupa – jedna asistencija
Emir Dilaver – 18 nastupa

(Reprezentacija.ba)