Jedna od špekulacija koja se počela vrtiti po nogometnim kuloarima nakon smjene Husrefa Musemića sa pozicije šefa stručnog štaba FK Sarajevo jeste ona da bi tu funkciju sada mogao preuzeti Safet Sušić, piše SCsport.

Legendarni Pape bi, sasvim izvjesno, na Koševu bio dočekan srdačno, ali ispostavilo se da su ipak u pitanju samo nerealne želje jednog dijela bordo navijača koje su jednostavno, tek tako, isplivale na društvenim mrežama.

Naime, Sušić je poručio kako ga niko iz FK Sarajevo nije kontaktirao, ali i da jeste – ne bi prihvatio ponudu.

Zaista me niko nije zvao, niti sam uopšte razmišljao o tome. I naravno da ne bih pristao, naročito nakon ovoga što se desilo. Prosto mi je nevjerovatno ovo šta su uradili Husrefu Musemiću. Čovjek im je donio duplu krunu prošle sezone, sada bio drugi sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana ekipa… Svašta”, govori Pape u izjavi za SCsport.

Naglašava kako uzrok otkaza svakako ne bi trebao biti posljednji poraz bordo ekipe.

“Pa, to je derbi. Šta znači uopšte izgubiti od Želje? To su utakmice u kojima nema favorita i u kojima poraz ne treba doživljavati kao tragediju. Ma stvarno neshvatljivo šta su uradili. Ja sam i prošle godine govorio, kada je Sarajevo izgubilo od Atalante sa 0:8, da ne trebaju donositi naglo odluke i da trebaju ostaviti Husrefa. I, eto, ostavili su ga, on im je onda donio duplu krunu. A sad mu tako vraćaju. Nemoj me pogrešno shvatiti, Sarajevo je moj klub, ali u ovim okolnostima ne mogu ni razmišljati o tome da zauzmem trenersko mjesto na Koševu”, ne može vlastitu rezignaciju sakriti Sušić.

Pape se pominjao i u kontekstu mogućeg povratka na klupu Zmajeva, koje je prije pet godina odveo na Mundijal u Brazilu. Međutim, i tu opciju je sklonio sa stola.

Nije bilo ni tu nikakve ozbiljne komunikacije. Vjerujem da su u Savezu zapravo već pronašli rješenje, vidim da se Duško Bajević pominje kao novi selektor. Ko god da bude, vjerujem da će imati dobru priliku odvesti našu ekipu na EP, što svakako želim da se i desi”, zaključuje Safet Sušić razgovor za SCsport.

(Reprezentacija.ba)