Vezni igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, Anel Hebibović, teško se povrijedio na proteklom gradskom derbiju sa Željezničarom, zbog čega je prinudno zamijenjen u 28. minuti, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Urađenom magnetnom rezonancom utvrđeno je da se radi o puknuću ligamenata desnog koljena, što je povreda koja zahtijeva duži oporavak.

“Nakon povrede na utakmici 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH sa Željezničarom, naš fudbaler Anel Hebibović je odmah zamijenjen i poslan na dijagnostiku u KCUS pod kliničkom sumnjom na težu povredu desnog koljena, prije svega na povredu ligamenata. Urađen je RTG koljena, koji nije pokazao oštećenja kosti i ultrazvuk koljena, koji također nije dao konačan odgovor. MRI koljena od jučer je nažalost potvrdio da se radi o pucanju prednjeg križnog ligamenta i vanjskog kolateralnog ligamenta manjeg stepena. U narednim danima bit će urađena artroskopska rekonstrukcija prednjeg križnog ligamenta, a predviđeno odsustvo sa terena je minimalno pet i po mjeseci”, istakli su iz medicinskog tima FK Sarajevo.

Anel Hebibović je ove sezone za FK Sarajevo odigrao ukupno 20 utakmica u svim takmičenjima, te upisao četiri gola i tri asistencije.

Član Bordo kluba je od ljeta 2015. godine, kada je stigao iz FK Velež.

(Reprezentacija.ba)