Reprezentacija.ba portal odabrao je najbolje za novembar 2019. godine:

  • Amar Osim – najbolji trener BHT Premijer lige BiH 11/2019
  • Semir Štilić– najbolji fudbaler BHT Premijer lige BiH 11/2019
  • Ermedin Demirović– najbolji bh. fudbaler 11/2019

Željezničar je pod vodstvom Amara Osima u novembru 2019. godine deklasirao Slobodu sa 4:0 u gostima, dobio veliki derbi protiv Sarajeva na stadionu “Asim Ferhatović Hase” rezultatom 3:1 te izgubio od Širokog na svom terenu 1:2, iako je dominirao u tom meču. Također, Željo je osvojio i tri boda protiv Čelika, ali ta utakmica je registrovana rezultatom 3:0. Izabranici Amara Osima su trenutno prvoplasirani nakon 18 odigranih kola sa 35 bodova.

Semir Štilić je briljirao u novembru tekuće godine. Odigrao je tri susreta, postigao četiri pogotka i dva puta asistirao. Derbi protiv Sarajeva je obilježio upravo Štilić postigavši dva pogotka te asistiravši jednom. Ukupno je u sezoni 2019. / 2020. odigrao 11 susreta u Premijer ligi BiH, pogađao u sedam navrata i pet puta asistirao.

Ermedin Demirović briljira u dresu švicarskog St. Gallena. Mladi bh. reprezentativac je u proteklom mjesecu. Postigao je tri pogotka i dodao dvije asistencije u tri utakmice. Trenutno je prvi strijelac kluba i drugi strijelac lige sa osam pogodaka u 10 nastupa.

(Reprezentacija.ba)