U razgovoru za Radio Sarajevo govorio je Dušan Bajević (70) jedan od navodno najvećih kandidata za novog selektora BiH.

“Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim pomoći Zmajevima. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovarat ćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize.” poručio je Bajević iz Atine.

“Ne bih komentirao igru. Iz NSBiH još nisam dobio zvaničan upit, bilo je razgovora, na koja još nisam zvanično odgovorio. I ja bih volio da Bosna i Hercegovina ode na Euro, ali sve ćemo o tome moći analizirati kada dođem u Sarajevu. Ne bih volio sada iz Grčke da bilo šta govorim više”, dodao je Bajević-

“Lijepo je kada navijači o tebi pohvalno govore. Znam da bi i oni voljeli da BiH ode na Euro i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo”, poručio je Bajević za Radio Sarajevo.

Bajević je član odbora za posredovanje FS BiH, te je bio član stručne komisije koja je predlagala selektora BiH do sada.

Trenerski uspjesi: Devet titula šampiona Grčke (AEK i Olyimpiacos), četiri osvajanja Kupa Grčke (AEK, Olyimpiacos, PAOK), jedan superkup Grčke (AEK), jedan liga kup Grčke (AEK) i kup Jugoslavije (Velež).

Posljednji trenerski angažman imao je 2013. godine u grčkom Atromitosu.

(Reprezentacija.ba)