Švicarski mediji danas su posvetili prostor mladom stoperu Zuricha Bećiru Omeragiću za kojeg se boje da bi poput Izeta Hajrovića mogao obući dres Bosne i Hercegovine.

Navodno, Omeragića su već kontaktirali iz Fudbalskog saveza BiH kako bi ga vrbovali da igra za BiH, no mladi stoper navodno za sada još uvijek želi igrati za Švicarasku, čiji jedino pasoš i ima.

Omeragić koji je prošao sve selekcije Švicarske do 19 godina ima samo 17 godina, a već je odigrao sedam zvaničnih utakmica za seniorski tim Zuricha, koji je trenutno četvroplasirani u švicarskom šampionatu.

Talentovani stoper bh. porijekla je za Zurich debitovao 5. aprila 2019. godine u ligaškom duelu sa Baselom. U posljednjih šest mečeva pet puta je odigrao cijeli meč, a jednom poluvrijeme.

Izuzmemo li zadnji teški poraz od Servettea, Zurich je u tim mečevima izgledao solidno i ostvario pet pobjeda, postigao 12 pogodaka te primio četiri.

Iako je veoma mlad, stručnom štabu Zuricha to ne predstavlja problem, jer vjeruju u potencijal ovog mladog momka, koji je u potpunosti iskoristio pruženu šansu.

Omeragić (rođen u Ženevi) trenutno nastupa za U19 selekciju Švicarske, ali je jasno da ima pravo nastupa i za naš nacionalni tim te će očigledno sve zavisiti od reakcije Fudbalskog saveza BiH.

Svaki kvalitetan defanzivac izuzetno nam je važan gledajući da je Bosna i Hercegovina u minulim kvalifikacijama igrala po krilatici “ne može napad dati koliko odbrana može primiti golova”.

(Reprezentacija.ba)