Željezničar će u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH gostovati kod Sarajeva, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i kapiten, Sulejman Krpić, izvještava zvanična stranica FK Željezničar.

– Ekipa se zna nositi sa pritiskom, sutra ćemo izaći što jači, što spremniji i što hrabriji. Znamo gdje idemo, vjerovatno će ih publika nositi, možda bi bili zadovoljni bodom, ali idemo na pobjedu jer i mi imamo armiju navijača. Sada sam ne 100 posto nego 300 posto spreman tako da trudiću se da dam sve od sebe i obradujem navijače, istakao je Krpić dodavši:

– Nije ni meni bilo svejedno kad smo izgubili 0:3 na Grbavici tako da nije ni njima kada prime još dva, pet komada tako da… Na tom susretu smo sve šanse iskoristili, a protiv Širokog nismo. Spremamo se fizički i psihički, spremni smo na sve. Ne moramo igrati sutra igru poput Manchester Cityja, više bih volio da uzmemo tri boda i to je to.

Utakmica se igra u subotu od 16 sati. Prodaja ulaznica za naše navijače vrši se danas do 19 sati u Shopu FK Željezničar, a u subotu na istoj lokaciji od 10 sati.

Glavni sudija 140. derbija je Haris Kaljanac, a pomoćnici su Amer Macić, Amir Kadić, Admir Šehović, Ermin Sivac.

(Reprezentacija.ba)