Juventus i Atletico će večeras od 21,00 sati igrati jedan od derbija petog kola grupne faze Lige šampiona.

Ekipa Juventusa je prva na tabeli sa 10 bodova i obezbijedila je plasman u narednu fazu.

Atletico je drugoplasirani sa sedam te će najvjerovatnije sa Juventusom u osminu finala.

Maurizio Sarri, trener Juventusa, kazao je da njegove izabranike očekuje teška utakmica.

“Definitivno imamo tim koji može još napredovati. Protiv Atletika moramo igrati bez kalkulacija. Oni su nezgodan protivnik i mi moramo misliti koliko je važno za nas da osvojimo prvo mjesto. Ono što Simeone radi u Atleticu je vrijedno svake pohvale”, rekao je Sarri pred ovaj duel i prokomentarisao situaciju sa Cristianom Ronaldom:

Dinamo igra susret sezone protiv Atalante, Juventus na svom terenu dočekuje Atletico Madrid

“Moja komunikacija sa Cristianom je dobra. Ako je igrač osvojio sve u svojoj karijeri i uznemiren je zbog toga što je zamijenjen, onda to znači da ima još mnogo motivacije i to je pozitivno. Cristiano Ronaldo je trenirao sa saigračima. Vidjet ćemo da li će biti spreman za utakmicu. Ipak, Cristiana, Dybalu i Higuaina će biti jako teško vidjeti zajedno na terenu zbog njihovih karakteristika.

Foto: Juventus FC

Gonzalo Higuain, napadač aktuelnog prvaka Italije, ističe da njegovi saigrači i on moraju poštovati večerašnjeg protivnika.

“U dobroj smo formi, ali imamo još mnogo toga da uradimo. Rotacija je normalna u svim velikim klubovima. Dybala i ja uvijek nastojimo da damo sve od sebe kada igramo u tandemu. Želimo iskoristiti sve naše prednosti. Sa trenerom Sarrijem sam odigrao neke od najboljih sezona u mojoj karijeri. Znam šta želi i sretan sam što radim s njim. Što se tiče duela sa Atleticom, moramo ih poštovati. Očekuje nas težak susret, ali žemo da završimo kao prvi u grupi. Sezona nam je jako dobra, prvi smo u domaćoj ligi i u grupi Lige šampiona. Samo moramo da radimo što je moguće bolje ono što trener traži od nas”, kazao je argentinski fudbaler.

Duel Juventus – Atletico igra se od 21,00 sati, a Miralem Pjanić bi trebao nastupiti od prve minute za Juve.

(Reprezentacija.ba)