Momčad Dinama stigla je u ponedjeljak u Milano, prenosi zvanična stranica GNK Dinamo.

Na konferenciji za medije na San Siru svoja su očekivanja od utakmice protiv Atalante iznijeli trener Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković.

Za početak, kakvo je stanje u ekipi?

– Solidno je stanje u momčadi. Poboljšano u odnosu na utakmicu s Hajdukom. Tu su Gojak i Gavranović, spremni su. Ademi je isto tu, jedino će nedostajati Moro zbog kartona. Dobro je raspoloženje u momčadi, dobro fizičko i mentalno stanje. Vjerujemo u dobru utakmicu – rekao je trener Bjelica na početku konferencije.

Osvrt na prvu utakmicu u Zagrebu kad je Dinamo slavio 4:0 pred punim Maksimirom?

– Bili smo perfektni, odigrali smo sjajno, na kraju imali u 2-3 situacije malo i sreće kad je Atalanta imala izgledne prilike. Sutra je drugačija utakmica, domaćin su, igraju na svom terenu, i znaju nas sigurno u ovoj fazi bolje. Naravno da se nadamo pozitivnom rezultatu i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo.

Bruno Petković igrao je u Serie A, njegov komentar na Atalantu?

– Dok sam bio tu bio sam isti igrač, ali sam igrao malo drugačiji nogomet. Ne na ovakvom nivou i sigurno nisam bio psihički isti igrač kao danas. Svjestan sam težine lige, kako je teško držati konstantu na ovom nivou. Atalanta radi odličan posao, imaju odličnu ekipu. Dominirali su protiv Juventusa u zadnjoj utakmici, prvo poluvrijeme niko ne bi zamjerio da je bilo 3:0 za Atalantu, ali s druge strane, mi smo svjesni svoje snage. Znamo neke osnovne smjernice kako igraju i kako bismo mi trebali. Ali ne fokusiramo se na njih, samo na sebe i na svoju igru. Znamo kako i što bismo trebali.

– Napredovao sam psihički. U talijanskom nogometu ima više taktike, nema prostora za kreativnost. U Dinamu sam našao više prostora za disanje, poboljšao sam se psihički i taktički. Uz to kod kuće sam i osjećam se super.

Je li San Siro dodatna motivacija?

– Igrati na stadionu na kojem svako dijete mašta, to je nešto veliko i što te može impresionirati na prvu. Ali mirni smo, staloženi i kroz ovu i prošlu sezonu odigrali smo puno povijesnih utakmica. Nogama smo čvrsto na zemlji, svjesni po što smo došli, sigurno nećemo biti impresionirani – rekao je Petković na pitanje predstavnika medija.

Dinamo igra susret sezone protiv Atalante, Juventus na svom terenu dočekuje Atletico Madrid

Stadion neće biti pun, hoće li to biti manji pritisak? – glasilo je također jedno od pitanja za stratega Dinama:

– Mi igramo na punim stadionima, na praznim… naravno da kad je atmosfera bolja da je lakše i ljepše igrati. Vidjeli smo da je na utakmicama sa Cityjem i Shakhtarom bilo preko 25 tisuća ljudi, tako će vjerojatno biti i sutra. To je lijepa atmosfera za njih i za nas, i nadam se obostrano dobroj utakmici.

Poruka navijačima koji dolaze bodriti Dinamo u Milano?

– Jako smo sretni što dolaze i nadamo se da će nas svojim navijanjem gurnuti do pobjede.

Posljednice nakon utakmice sa Shakhtarom u Zagrebu?

– Odlučili smo ići težim putem, ali u zadnje dvije utakmice pokazali smo da smo fokusirani, psihički jaka ekipa i mislim da nema posljedica nakon remija – rekao je odlučno trener Bjelica.

Kakvu Atalantu očekujete sutra?

– Očekujemo jaku, agresivnu Atalantu kao protiv Cityja i Juventusa, utakmice gdje je zaslužila više. Mi moramo biti fokusirani na nas. Znamo da će biti teška utakmica za nas, ali bit će i za Atalantu – rekao je trener pa nastavio o taktici Dinama:

– Vidjet ćemo ko će igrati. Atalanta ima puno kreativnih igrača koji se kreću po cijelom terenu i teško ih je kontrolirati. Trebat ćemo puno komunikacije na terenu, preuzimanja u određenoj zoni, koncentracije. Samo tako možemo zaustaviti sve kvalitetne igrače. Ko će to biti s naše strane, vidjet ćemo sutra.

Zdravstveno stanje Brune Petkovića?

– Osjećam se jako dobro. Dobio sam nezgodan udarac i preventivno sam odmorio trening više nego što je bilo predodređeno. Maksimalno sam spreman.

Mišljenje o Pašaliću koji je suigrač Dinamova napadača u reprezentaciji Hrvatske?

– Razgovarali smo kad smo bili u reprezentaciji, ali ne previše. U zadnjoj utakmici, po mnogima je bio njihov najbolji igrač. Odličan je igrač, zaslužio je biti u reprezentaciji i jedan od bitnijih igrača u Atalanti.

(Reprezentacija.ba)