Upravni odbor FK Željezničar najavio je kako će svečano na 25. novembar Dan državnosti BiH započeti građevinske radove izgradnje krova na istočnoj tribini stadiona Grbavica, no do toga nije došlo.

Kako klub nije izdao zvanični razlog odgode početka radova, među navijačima Željezničara unijela se nervoza. Prvenstveno Zbog ranijih neispunjenih pompeznih obećanja Uprave FK Željezničar, poput onog o uspješnosti žalbe CIES-u protiv odluke FS BiH o neizdavanju licence za igranje u Europi koja je u konačnici Željezničaru samo donijela dodatne velike troškove i narušavanje odnosa sa krovnom kućom bh. fudbala.

Iako u FK Željezničar nisu osjetili potrebu javno objaviti i objasniti odgodu početka radova, kako saznaje Reprezentacija.ba razloga za brigu nema, jer su radovi odgođeni samo za nekoliko dana.

Konkretno do kašnjenja je navodno došlo zbog zabrane prometovanja krupnim i opasnim prevozom tokom vikenda i praznika Dana državnosti BiH zbog čega nisu mogli biti prebačeni elementi konstrukcije krova za istočnu tribinu Grbavice. Najvažnije je da u konačnici ne bi trebao biti ugrožen rok izgradnje koji su najavili iz Upravnog odbora FK Željezničar – 31. januar 2020. godine.

Za izvođača radova FK Željezničar je ranije putem tendera izabrao kompaniju GMC d.o.o. iz Usore, Bosna i Hercegovina, a ukupna vrijednost radova iznosi 816.739,23 KM sa uključenim PDV-om. Sredstva za natkrivanje istočne tribine obezbjeđena su od strane evropske asocijacije UEFA, a posredstvom FS BiH.

(Reprezentacija.ba)