BiH će u polufinalu baraža UEFA B Lige nacija 26. marta 2020. godine igrati na svom terenu protiv Sjeverne Irske, a u slučaju plasmana u finale bit će domaćin boljem iz duela Slovačka – Republika Irska.

Obavljen je žrijeb baraža za Euro 2020, BiH domaćin u obje utakmice

Ovo je danas odlučeno žrijebom u Nyonu, a selektor Robert Prosinečki je za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH istakao da smo dobro prošli.

“Dobro smo prošli u žrijebu jer ćemo, u slučaju da prođemo Sjevernu Irsku ponovo igrati kući. Već smo igrali dvije utakmice Lige nacija sa Sjevernom Irskom i rezultatski su bile jako dobre za nas, jer smo obje utakmice pobijedili. Mala prednost za nas će biti što ćemo igrati u Bosni i Hercegovini. Nadamo se da možemo kroz Ligu nacija otići na EURO”, rekao je Prosinečki i dodao:

“Vjerujem da ćemo proći Sjevernu Irsku i plasirati se u finale play-offa, iako ta utakmica neće biti lagana.Veoma nam je važno što ćemo igrati u Bosni i Hercegovini. To je naša blaga prednost u baražu zbog ambijenta, publike i zbog toga što mi igramo jako dobro na našem terenu.“

Finale baraža UEFA B Lige nacija igra se 31. marta 2020. godine.

(Reprezentacija.ba)