Savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović, nakon što su „Zmajevi“ saznali protivnika u polufinali Lige nacija – grupe B, smatra da naš državni tim ipak može ostvariti cilj i plasirati se na EURO 2020.

– Sjevernu Irsku dobro znamo iz grupne faze Lige nacija… U obje utakmice smo je pobijedili, 2:1 u Belfastu te 2:0 u Sarajevu – rekao je Misimović u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

– Možda smo u tim duelima imali i malo sreće, posebno u Belfastu, ali smo ipak pobijedili u oba meča. Oni igraju klasični britanski stil, tako da bar s te strane nema nekih tajni.

Veliki plus za naš tim je što se polufinalna utakmica igra u Bosni i Hercegovini, jer su Irci jako nezgodni na domaćem terenu, gdje imaju veliku podršku s tribina. 

– Slažem se, oni su kod kuće dosta bolji nego na strani. Međutim, sigurno je i to da mi moramo biti na nivou, a najbitnije je da totalno promijenimo naš mentalitet, u odnosu na posljednje utakmice. Mislim na borbenost, trku… Bez toga, protiv takvih ekipa, nemaš šanse.

Kada uporediti naše „Zmajeva“ i Irce, realno, ko je favorit u tom duelu?

– Mislim da smo mi, zbog toga što igramo kod kuće. Trenutno naša forma nije najbolja, i cijela atmosfera u vezi s reprezentacijom, ali i u reprezentaciji, ali ima do marta još dosta vremena da se radi na tome. I da se promijeni nešto.

Hoće li Robert Prosinečki ostati selektor naše reprezentacije? 

– Ne bih sada pričao o Robiju. Ili o nekim stvarima. Očigledno je da se mora promijeniti ne nešto, nego dosta stvari.

Selektor Prosinečki, nakon utakmice u Vaduzu, ostao je u Cirihu, gdje će sačekati žrijeb dodatnih kvalifikacija za Euro 2020. Govori li to nešto, pokazuje li ili aludira na nešto? 

– Ma ne, ne bih ništa komentarisao o tome. – završio je razgovor za “Dnevni Avaz” Zvjezdan Misimović.

(Reprezentacija.ba)