Generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo, Sabrina Buljubašić prva je direktorica koja se pridružila Common Goalu, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Buljubašić je organizaciji pristupila krajem oktobra na prvom Nogometnom kongresu za Centralnu i Istočnu Evropu koji je održan 18 i 19. oktobra, a kojem su prisustvovali predstavnici organizacije. 

 “Fudbal je sport koji nas sve povezuje. Nadam se da će moja odluka da pomognem radu Common Goala inspirisati i druge da učine isto, te da će više ljudi iz regije odlučiti pomoći društvu kroz fudbal”, istakla je Buljubašić.

Common Goal je nastao od strane StreetFootballWorlda, vodeće svjetske organizacije u polju društveno korisnog rada u sportu.

Pristupanjem organizaciji, igrači, treneri i ostali zvaničnici imaju mogućnost donirati 1% godišnje zarade za neku od manjih organizacija koje djeluju unutar pokroviteljstva Common Goala, a za cilj imaju unaprijeđenje uslova života u zajednici. 

Primarni cilj Common Goala je kreiranje veze između poslovne i društvene strane fudbala koja omogućava ravnopravnost spolova, unaprijeđenje uslova života, pomovisanje mira i društvene pravde

(Reprezentacija.ba)