Naš protivnik u baražu Sjeverna Irska završila je kvalifikacije za Euro 2020 vrlo korektno. Treći su – iza Njemačke i Holandije, a ispred Estonije i Bjelorusije.

Lošije ekipe od sebe su pobijedili, a prije četiri dana uzeli su bod Holandiji na svom terenu, završilo je 0:0. U posljednjem kolu deklasirala ih je Njemačka sa 6:1.

Njihov selektor poslije Michael O'Neill poslije utakmice prokomentarisao je meč protiv Njemačke, ali i utakmicu baraža protiv BiH koja ih čeka 26. marta.

“Nismo imali šest standardnih igrača i to se moralo osjetiti kada igrate protiv ekipe kakva je Njemačka. Nadam se da će u martu protiv BiH svi biti zdravi i na raspolaganju.

Dobro je što igramo protiv BiH jer je to ekipa koju dobro poznajemo jer smo igrali prošle godine dva puta protiv njih. Sada ih možemo pobijediti, jer mislim da smo i u Ligi Nacija zaslužili više nego što je pokazao rezultat” poručio je O'Neill.

Polufinalni susret baraža BiH će protiv Sjeverne Irske igrati 26. marta, a četiri dana poslije pobjednik ovog duela igraće sa pobjednikom duela Irska – Slovačka za plasman na Euro 2020.

(Reprezentacija.ba)