HamTips by Reprezentacija.ba” su kladioničarski savjeti koji dolaze od analitičara Reprezentacija.ba portala sa dugogodišnjim iskustvom skautiranja fudbala za regionalne klubove i saveze.

Zanima nas i vaše mišljenje, a ovo su naše pretpostavke za petak 15. novembar 2019. godine.

Norveška – Farska Ostrva (18,00 sati) Tip 3+

Norvežani jednostavno moraju pobijediti Farska Ostrva ako žele ostati u igri za drugo mjesto i plasman na EURO. Selekcija Norveška trenutno ima 11 bodova te kasne četiri boda za drugoplasiranom Švedskom, koja večeras igra u Rumuniji. Zanimljivo da je Norveška tri meča u nizu odigrala 1:1 i to protiv Rumunije, Španije i Švedske. Supertalentovani Haaland, Odegard i društvo ne bi trebali imati problema protiv slabašnih Farana i očekujemo da će Norvežani biti efikasni u ovom duelu. Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.40 da će u duelu Norveške i Farskih Ostrva biti tri ili više pogodaka.

Mozzart ponuda: 1 (1.07) X (12.00) 2 (30.00)

BiH – Italija (20,45 sati) Tip 3+

Reprezentacije BiH i Italije će odmjeriti snage u okviru 9. kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020. Italijani su prvoplasirani sa svih osam pobjeda, obezbijedili su plasman na EP, a BiH je tek četvrta i kroz baraž će pokušati doći do Europskog prvenstva. Večerašnji meč u Zenici trebao bi biti ofanzivan s obje strane. Na čak sedam od osam kvalifikacionih susreta Zmajeva bila su najmanje tri pogotka. Kvota u Mozzartu da će u Zenici biti minimum tri gola iznosi 1.75. Također, na šest od osam kvalifikacionih utakmica Italije viđena su tri ili više pogotka.

Mozzart ponuda: 1 (3.10) X (3.35) 2 (2.30)

Švicarska – Gruzija (20,45 sati) Tip Švicarska daje 2+ golova

Švicarska, koju sa klupe predvodi Vladimir Petković, nalazi se blizu plasman na EURO. U posljednja dva susreta kvalifikacija potrebne su im pobjede protiv autsajdera Gruzije i Gibraltara. Švicarci večeras na svom terenu dočekuju Gruziju i sve osim sigurne pobjede domaćih bilo bi veliko iznenađenje. Selekcija Švicarske je u tekućim kvalifikacijama kući odigrala tri meča i na svakom je postizala najmanje dva pogotka. U ponudi kladionice Mozzart kvota na tip da će Švicarska postići barem dva gola iznosi 1.30. Švicarska je u ovim kvalifikacijama ukupno pogađala 12 puta u šest mečeva te tako dođemo do prosjeka od 2 pogotka po susretu.

Mozzart ponuda: 1 (1.15) X (7.50) 2 (20.00)

(Sponzorisani tekst)