Edin Džeko će u sutrašnjem meču sa Italijom kao kapiten predvoditi Zmajeve u Zenici.

Džeko je odgovarao novinarima na današnjoj zvaničnoj press konferenciji uoči ove utakmice.

Novinare je zanimalo kako će se Edin nositi sa kapitenom gostiju Bonuccijem te da li očekuje neko iznenađenje.

“Bonucci i ja se znamo veoma dobro, ne samo on i ja, već i svi ostali igrači koji su u Seriji A. Svi se znamo dobro i ne bi trebalo biti nekih iznenađenja. Italija je do sada pobijedila sve utakmice i sigurno će željeti nastaviti pobjedonosni niz. Nama je ovaj susret bitan za ono što slijedi u baražu preko Lige nacija. Sve ćemo učiniti da pobijedimo Italiju”, rekao je Edin na početku press konferencije.

Kapitena našeg nacionalnog tima će sutra čuvati stoperski dvojac Bonucci – Acerbi, a Edin je proteklih sezona imao mnogo duela sa obojicom.

Foto: Reprezentacija.ba

“Acerbi igra u Laziju i uvijek je derbi između nas. Poznajem ga dobro kao i Bonuccija. Nije prvi put da igramo jedan protiv drugog. Bit će to još jedan duel koji je viđen u Seriji A. Nadam se da ćemo prije svega odigrati dobru utakmicu. Italijanska selekcija nije slučajno pobijedila sve mečeve u grupi. Imaju mlade igrače i vidjet će se na Europskom prvenstvu koliko zaista mogu”, ističe napadač Rome.

Džeko smatra da je BiH morala biti druga u grupi, ali da smo sami krivi što to nismo uradili.

“Mi smo sigurno morali biti drugi u grupi. Nismo uspjeli u tome, jer smo podbacili i nismo igrali na nivou. Sutra nas čeka susret protiv velike reprezentacije kako bi vratili samopouzdanje. U baražu trebamo pokazati sve što nismo u kvalifikacijama”, rekao je Edin i dodao:

“U Torinu smo pokazali da možemo igrati s njima. Zašto to ne bi ponovili i sutra. Nadam se da ćemo prvo poluvrijeme iz Italije ponoviti kroz svih 90 minuta u Zenici.”

Utakmica BiH – Italija igra se u petak u Zenici od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)