Selektor naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki večeras je govorio na zvaničnoj press konferenciji uoči kvalifikacionog duela sa Italijom, koji se igra u petak od 20,45 sati u Zenici.

Prosinečki na press konferenciji otkrio početnih 11 za Italiju

“Najvažnije je da su svi zdravi i da svi konkurišu za utakmicu. Već znamo kojih 11 će igrati protiv Italije. Imamo startnu postavu, ali vidjet ćemo još do sutra da li će se nešto promijeniti. Italijani su sigurno prvi u grupi. Sve su pobijedili do sada i vjerujem da imaju mnogo samopouzdanja. Na raspolaganju im je mnogo mladih i dobrih igrača. Napravili su smjenu generacija i imaju dobru reprezentaciju. Neće biti nimalo lagana utakmica za nas. Ipak, želimo pokazati da se možemo nositi sa svima, pogotovo što u Zenici igramo dobro”, rekao je naš selektor.

Prosinečki ističe da su svi razočarani zbog loših rezultata u kvalifikacijama.

“Svi smo razočarani što nismo kroz kvalifikacije otišli na EURO. Morali smo i mogli biti drugi. Naš problem su bile utakmice na strani, gdje nismo bili tako dobri kao na svom terenu. Izgubili smo od Finske i Armenije, bila je šansa u Grčkoj, ali smo loše odigrali. Sada želimo protiv Italije biti što je moguće bolji”, riječi su Prosinečkog.

Meč BiH – Italija igra se u petak u Zenici od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)