Robert Prosinečki gostovao je na Federalnoj televiziji kod novinarke Emine Hodžić.

Uoči utakmice protiv Italije izjavio je kako BiH ima snage da parira, čak i da bude bolja od Italije u jednom trenutku utakmice, kao što je to bilo u Torinu u junu.

Nakon Italije slijedi utakmica protiv Lihtenštajna na kojoj će priliku dobiti igrači koji su imali manju minutažu do sada.

Selektor je odgovorio i na optužbe oca Asmira Begovića koji je izjavio kako se Prosinečki ne vodi sportskim razlozima kada ne zove Asmira u reprezentaciju.

“Asmir nije otpisan, ali dugo nije imao klub, dugo nije branio, nije bio čak ni rezerva. Sada je u Qarabagu gdje sam ja radio tri godine i siguran sam da vrlo dobro radi u ovom trenutku. Svako ima pravo da daje optužbe na nečiji rad, ali ne pridajem toliko važnosti jer znamo da radimo najbolje što možemo za našu reprezentaciju”.

Prosinečki je odgovarao zašto reprezentacija varira iz utakmice u utakmicu.

“Radimo puno analiza zašto nam se dešava da protiv jedne utakmice protiv Finske tako padnemo protiv Grčke. Imali smo i pehova sa povredama Džeke, Višće, Šunjića, gdje nismo imali prave alternative. Ako budemo svi zdravi i ako budu svi igrali u svojim klubovima i ako održimo dobru atmosferu – mislim da možemo napraviti rezultat” rekao je Robert Prosinečki.

Pogledajte u priloženom video spotu cijeli razgovor u kojem selektor odgovara i na mišljenje navijača da igrači na okupljanje dolaze “preko volje”.

(Reprezentacija.ba)