Zmajevi se treći dan u Zenici pripremaju za meč kvalifikacija protiv Italije (15. novembar), a danas na novinarska pitanja odgovarao Zoran Kvržić.

Do sada si imao nekoliko puta igrao za BiH. U zadnjim utakmicama si pokazao da imaš kvalitet. Može li nas ovaj tim obradovati u narednim kvalifikacijama?

“Mogu reći da ovaj tim ima veliki potencijal. Mislim da mlađi momci opravdavaju povjerenje selektora. Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat do kraja kvalifikacija i u baražu.”

U petak nam slijedi meč sa Italijom za povratak samopouzdanja. Loše smo igrali protiv Grčke, a dobro protiv Finske. Šta možemo protiv Italije, koja je lider i koja nema poraza?

“Ova utakmica će nam dobro doći da vidimo gdje smo i da vidimo koliko možemo protiv selekcija kao što je Italija. Sigurno da nas takvi susreti očekuju u Ligi nacija. Pobjeda bi nam dobro došla da dobijemo dodatno samopouzdanje. Vjerujem da imamo kvalitet za to.”

Ovo je prilika za vas igrače da se “izborite ostanak” u reprezentaciji, jer u martu naredne godine slijedi baraž.

“Ako ne igrate u svojim klubovima i ako ne dajte maksimum u mečevima reprezentacije, onda neće biti tu. Treba uvijek dati svoj maksimum i pokazati da se može napraviti dobar rezultat.”

(Reprezentacija.ba)