UEFA je danas na zvaničnoj stranici potvrdila da će 22. novembra u 12,00 sati biti žrijebanje domaćina finala baraža za EURO 2020.

Naša selekcija će gotovo sigurno u martu 2020. godine igrati baraž za EURO i bit će domaćin u polufinalnom meču (u polufinalu i finalu se igra jedan susret).

Zmajevi će protivnika saznati nakon završetka kvalifikacionog ciklusa, odnosno 19. novembra, a tri dana kasnije (22. novembar) UEFA će žrijebom odlučiti koji će pobjednik polufinalnog para imati prednost domaćeg terena u finalu.

Polufinalni susreti igraju se 26. marta 2020. godine, a finale je na programu 31. marta 2020. godine.

Da se kvalifikacije završe sada, BiH bi u polufinalu UEFA B Lige nacija igrala protiv Sjeverne Irske, dok bi drugi par činil Vels – Slovačka.

Također, ako se Zmajevi plasiraju kroz baraž na EURO 2020 bit će u posljednjem šeširu uoči žrijeba grupa za EURO.

Četvrti šešir sačinjavat će četiri pobjednika baraža te dvije drugoplasirane selekcije iz kvalifikacionih grupa sa najmanjim brojem bodova.

U prvom šeširu bit će šest pobjednika kvalifikacionih grupa za EURO sa najvećim brojem bodova, u drugom će se naći četiri preostala pobjednika te dvije drugoplasirane reprezentacije sa najvećim brojem bodova, a u trećem narednih šest drugoplasiranih selekecija iz grupa.

(Reprezentacija.ba)