Drugog dana priprema reprezentacije za utakmice protiv Italije (petak 15. novembar) i Lihtenštajna (ponedjeljak 18. novembar) na novinarska pitanja odgovarao je član stručnog štaba naše selekcije Gordan Ciprić.
Da li je kompletiran igrački kadar? Dolaze li večeras Memišević i Mihojević?

“Večeras dolazi Mihojević, odnosno on je tu već. Što se tiče Memiševića, on će stići sutra.”

Imaju li neki igrači povrede, da li su svi zdravi?

“Sarić nam je upitan, večeras će se uključiti u trenažni proces. Vidjet ćemo da li će biti spreman za utakmice.”

Selektor je rekao da ne bi trebalo biti izmjena protiv Italije. Da li se šta promijenilo?

“Imamo tri treninga i vidjet ćemo da li će biti promjena. Uglavnom stoji sve što je selektor rekao,”

Roberto Mancini je na svojoj press konferenciji govorio o BiH. Istakao je da će to biti dobar test za njih. Oni će igrati u najjačem sastavu. Selektor Italije je rekao da će možda igrati sa tri napadača. Da li ste spremni na to?

“On je rekao to što je rekao. Znamo otprilike kako će igrati. Ipak, gledamo kako ćemo se mi postaviti. To će biti važan meč za nas. Nastojat ćemo igrati dobro i osvojiti tri boda.

Kakva je atmosfera, jer smo izgubili teoretske šanse? Kako se igrači ponašaju?

“Od prvog dana ponašanje igrača nije bilo upitno. Sami igrači su rekli da će duel protiv Italije biti veliki izazov i siguran sam da će motiv biti na vrhunskoj razini.”

Italija dolazi bez nekoliko igrača, a najzvučnije je ime Veratti. Koliko to utiče na samu utakmicu i kako pronalazite motivaciju, s obzirom na našu trenutnu situaciju?

“Ja ne mogu vjerovati da kvalifikacije utakmice, kada igrači igraju sa svoju zemlju, da mi moramo razgovarati na tu temu o motivu. Mislim da je to deplasirano. Igrači će pristupom na utakmici dati najbolji odgovor.”

(Reprezentacija.ba)