Nogometni savez Federacije BiH oglasio se nakon navoda SIPA-e da istražuju namještanje utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije BiH.

“Vezano za informacije objavljene u medijima dana 11.11.2019. godine o istragama koje nadležne državne agencije BiH provode a odnose se na nogomet, NS FBiH informira javnost o sljedećem:

– NS FBiH podržava sve aktivnosti državnih organa Bosne i Hercegovine na provedbi zakona u Bosni i Hercegovini, a svakako i kada je u pitanju odvijanje nogometnih natjecanja na svim nivoima.

– Iako ne raspolaže potpunim informacijama, NS FBiH će nadležnim organima BiH pružiti svaku vrstu pomoći i saradnje u rasvjetljavanju svih mogućih nepravilnosti.

– NS FBiH će poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se natjecanje u sezoni 2019/2020 nastavi i završi u sportsko-nogometnom ambijentu.

– Nakon upoznavanja sa konkretnim činjenicama, nadležni organi NS FBiH će pravovremeno donijeti relevantne odluke u skladu sa važećim propisima i informirati javnost.” poručili su iz FS FBiH.

(Reprezentacija.ba)