Golman:

Ivan Brkić (Zrinjski)

Ivan Brkić je u meču Zrinjski – Tuzla (4:0) sačuvao svoju mrežu. Golman Zrinjskog je ove sezone primio najmanje golova u ligi (10) i devet puta okončao utakmicu bez primljenog gola. Ukupno je branio na 15 od 16 ligaških susreta za Zrinjski.

Odbrana:

Carlos Fabian Leon Filipetto (Čelik)

Paragajvski lijevi bočni je bio junak Čelika u ovom kolu. Filipetto je postigao dva gola i donio velika tri boda svom timu. Čelik je gubio 0:1 od Zvijezde u Zenici, ali je zahvaljujući Filipettu došao do trijumfa.

Tomislav Barbarić (Zrinjski)

Iskusni Barbarić je proveo svih 90 minuta u duelu Zrinjskog i Tuzle (4:0). Najbolji igrač gostiju Vojo Ubiparip nije se mnogo naigrao pored pouzdanog stopera mostarskog kluba. Tomislavu je ovo bio 13. ligaški nastup za Zrinjski.

Kemal Osmanković (Željezničar)

Osmanković je efektnim golom petom otvorio golijadu u meču Slobode i njegovog Željezničara (0:4). Mladi defanzivac se najbolje snašao u kaznenom prostoru Slobode i sjajno pogodio za vodstvo svoje momčadi. Kemalu je to bio prvi ovosezonski gol u dresu Plavih sa Grbavice.

Siniša Dujaković (Borac)

Borac je remizirao u gostima protiv Mladosti (1:1), a Siniša Dujaković je bio jedan od zapaženijih u ekipi Borca. Odigrao je svih 90 minuta na poziciji desnog beka, iako mu je primarna pozicija zadnji vezni. Siniša je u tekućoj sezoni sakupio 11 nastupa.

Vezni red:

Ivan Enin (Široki Brijeg)

Širokobriježani su sa 1:0 u hercegovačkom derbiju savladali Velež. Ukrajinski vezista Ivan Enin je držao vezni red Širokog pod kontrolom te po ko zna koji put pokazao da je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Premijer ligi BiH. Uzimajući u obzir sva takmičenja, Enin je odigrao 18 mečeva za Široki te tri puta pogađao.

Frane Čirjak (Zrinjski)

Dvadesetčetverogodišnji Frane Čirjak je u trijumfu Zrinjskog nad Tuzlom (4:0) postigao svoj prvijenac u ovoj sezoni. Čirjak je u petoj minuti matirao Lakića i trasirao put Zrinjskom ka novoj pobjedi. Frane je u sezoni 2019. / 2020. ubilježio 20 nastupa u svim takmičenjima.

Semir Štilić (Željezničar)

Trenutno najbolji igrač Premijer lige BiH bez ikakve dileme je Semir Štilić. Štilić je u subotu protiv Slobode postigao jedan od najljepših golova svih vremena u bh. šampionatu. Uzeo je jednu loptu na sredini terena, krenuo prema golu Slobode, protivnički igrači ga jednostanvo nisu mogli zaustaviti, a onda je Semir sa nekih 17,18 metara maestralno lobovao Lakića i u tom trenutku duplirao prednost Željezničara. Bio je to četvrti pogodak za Štilića u ovoj sezoni uz pet asistencija (sva takmičenja).

Napad:

Sulejman Krpić (Željezničar)

Najbolji strijelac Željezničara je pogodio u ubjedljivom trijumfu svoje ekipe u Tuzli protiv Slobode. Sulejman je trenutno na brojci od 11 golova i prvi je strijelac lige zajedno sa Stojanom Vranješom. Krpić je od dolaska u Želju odigrao 51 utakmicu i 30 puta se upisao u strijelce.

Nedim Hadžić (Mladost DK)

Nekadašnja velika nada FK Sarajevo je ušao s klupe i donio važan bod Mladosti u meču sa Borcem. Borac je imao prednost do 81. minute, kada je Hadžić sjajno pogodio i izjednačio na 1:1. Ovo mu je bio prvi pogodak u trećem nastupu za Mladost DK.

Vladimir Bradonjić (Radnik Bijeljina)

Bijeljinski Radnik je gubio od Sarajeva na svom terenu sa 0:1 do 80. minute, a onda je rezervista Vladimir Bradonjić lijepim golom matirao Kovačevića i postavio konačnih 1:1. Bradonjić je u igru ušao u 61. minuti utakmice. Trenutno na svom kontu ima četiri pogotka.

(Reprezentacija.ba)