Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, sa saradnicima u petak je posjetio sjedište Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu.

Predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Milorad Sofrenić i Ivan Beus, te generalni sekretar Adnan Džemidžić su upoznali ambasadora Nelsona sa radom NS/FS BiH, redovnim aktivnostima i projektima koji su u planu, javljaju iz Fudbalskog saveza BiH.

Begić se u svom kratkom obraćanju zahvalio na današnjoj posjeti ambasadoru Nelsonu i naglasio da je ovaj Savez od 1992. godine do danas prošao kroz brojna iskušenja i teškoće, od organizacionih, finansijskih do suspenzije Saveza koja je uslijedila 2011. godine.

Ambasador Nelson je bio posebno impresioniran video prezentacijom u kojoj su naglašene ključne vrijednosti, vizija i misija Saveza u narednom periodu. Kako je ambasador Nelson primijetio, mnogo je razloga zašto je uspjeh NS/FS BiH interesantan za njega lično. Prije svega, jedinstvo je ono na čemu se temelji uspjeh ovog Saveza, a timovi koji pobjeđuju su uvijek oni koji su ujedinjeni.

„Zadatak na kojem svi vi predano radite sa vašim igračima, je posebno bitan za budućnost, jer pruža nadu mladim ljudima, koji kako čujem žele otići u inostranstvo. Ova zemlja može uspjeti, jer zajedničkim snagama se može mnogo toga postići u narednom periodu“, rekao je između ostalog Nelson. On je izrazio nadu da će ambasada SAD-a i NS/FS BiH u narednom periodu sarađivati, odnosno biti partneri u borbi protiv korupcije, ističući da je ponosan na partnerstvo koje već odavno ostvaruju USAID i NS/FS BiH na raznim poljima aktivnosti, javlja press služba Fudbalskog savez BiH.

BiH i SAD igrale su dva puta prijateljske utakmice. U Sarajevu smo 2013. godine izgubili 3:4, a u Carsonu smo 2018. godine remizirali 0:0.

(Reprezentacija.ba)