Rade Krunić je u prošlom kolu po prvi put zaigrao od prve minute za momčad Milana.

Milan je poražen na San Siru od Lazija sa 1:2, a Rade je igrao do 85. minute.

Rade Krunić prvi put zaigrao u startnoj postavi Milana

Bh. reprezentativac je u razgovoru za Tuttosport rekao da osjeća kako je njegova sezona tek počela.

“Protiv Lazija sam bio malo uplašen. Bio je to moj prvi meč od prve minute na San Siru. Mislim da sam odigrao dobrom ali moglo je i bolje. Ostaje žal što smo izgubili. Kao starter se osjećam drugačije i imam osjećaj da je moja sezona tek počela”, rekao je Rade za Tuttosport i prokomentarisao nedavnu promjernu trenera.”

“Žao mi je što je otišao trener Giampaolo. Trebalo je više vremena da igrači shvate šta on traži od njih. Što se tiče Piolija, s njim smo mnogo odlučniji. Njegova filozofija fudbala odgovara našim karakteristikama.”

Milanu slijedi teško gostovanje lideru Juventusu. Krunić se nada dobroj igri i ističe da je trenutno Miralem Pjanić jedan od najboljih igrača kompletne lige.

“Juventus je najjači tim lige. Ipak, nama trebaju ovakve utakmice, jer ako pobijedimo, mnogo stvari će se promijeniti. Nedostaje nam samopouzdanje, a takav trijumf bi nas vratio u život. Moramo vjerovati u sebe i smatrati da možemo doći do tri boda u Torinu. Juventus ima Pjanića, koji je bez dileme najbolji playmaker kompletne lige.

Prvotimac Milana smatra da Milan na kraju sezone može do četvrte pozicije i plasmana u Ligu šampiona.

“Moj san je bio da zaigram za Milan. Sada nam trebaju bodovi da idemo ka vrhu tabele. Imao sam osjećaj da protiv Lazija mogu dati gol, nisam uspio, ali se nadam da ću to uraditi u duelu sa Juventusom. Ako dobijem šansu za igru, dat ću sve od sebe. Što se tiče plasmana u Ligu šampiona, mi smo Milan i moramo vjerovati u to. Trenutno kasnimo osam bodova za četvrtim mjestom, ali ima još utakmica.”

(Reprezentacija.ba)