Aktuelni trener Tuzla Cityja Elvir Baljić još uvijek nije zaboravljen u Španiji, javlja zvanična stranica FK Tuzla City.

To pokazuje i ugledni šanski list Marca, čiji su novinari kontaktirali bivšeg bh. reprezentativca.

Prošlo je 20 godina otkad je bh. fudbaler Elvir Baljić prešao u najveći klub na svijetu Real Madrid. Danas je on idealna osoba koja može predviđati rezultat pred večerašnju utakmicu Kraljeva protiv Galatasarayja obzirom da je igrao za oba kluba.

Tim povodom kontaktirala ga je ugledna madridska Marca za koju je Baljić dao intervju u kojem je između ostalog govorio o svojoj epizodi u Realu, Zinedine Zidanu, Garethu Baleu itd.

Kakav Vam je život poslije fudbala:

– Sve ide veoma dobro. Nakon što sam se oprostio od fudbala, nisam se potpuno povukao, ali sada je to više hobi za mene.

Zinedine Zidane?

– U prošlosti Zidane je bio jedan od najboljih igrača u historiji fudbala. A u posljednje tri ili četiri godine pokazao je da će također biti jedan od najboljih trenera.

Njegova epizoda u Realu?

– Real Madrid je vrlo važan dio moje karijere. Danas smatram da timu ide vrlo dobro. Da nisam imao toliko povreda sigurno bih tamo imao više uspjeha.

Gareth Bale?

– U Realu ne može biti loših fudbalera. Gareth Bale je dobar fudbaler ali još uvijek nije uspio da pokaže svoj puni potencijal.

Real Madrid – Galatasaray?

– Želim mnogo sreće i jednom i drugom timu. Volio bih da oba tima mogu doći do pobjede. Ali Real je stvarno dosta jak i mislim da će ostvariti pobjedu.

Baljić je član Reala bio od 1999. do 2002. godine, ali dvije od te tri sezone je proveo na posudbama u Fenerbahčeu i Rayo Vallecanu. Za Kraljevski tim je upisao 19 utakmica i postigao jedan pogodak uz jednu asistenciju.

(Reprezentacija.ba)