Aydin Olgun, predsjednik NK Čelik, danas će se od 15,00 sati na press konferenciji ispred stadiona Bilinoobratiti javnosti povodom trenutne situacije u zeničkom premijerligašu.

Čelik u nedjelju zbog neizmirenih dugovanja nije igrao susret Premijer lige BiH protiv Željezničara te je rezultat registrovan 3:0 u korist Plavih sa Grbavice.

Susret Željezničar – Čelik registrovan službenim rezultatom 3:0

Zeničani do petka (8. novembar) moraju isplatiti sva dugovanja, koja iznose oko 95.000 KM, ili će biti izbačeni iz najvišeg rana bh. fudbala.

Navijači Čelika danas očekuju objašnjenje i odgovore od turskog investitora, koji je izjavio da je uložio oko 6 miliona KM u klub

“Do sada smo bezbroj puta pokazali našu iskrenu ljubav prema ovom klubu, časno i dostojanstveno se svakim danom borimo za njegovo bolje sutra i čistog obraza poručujemo da nikada nećemo prestati bez obzira u kakvim problemima se on nalazio! Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti, dosta je bilo političkih igara, vrijeme je da se javno kaže ko su krivci za najveću sramotu koju je naš klub doživio kroz 74 godine postojanja. Neka svako nosi svoj teret. Smatramo da ako investitor zaista ima iskrene namjere i planove da mu neće biti problem da javno imenuje i pokaže prstom u one koji ga spriječavaju u tome, ako ima. Vrijeme je da se i zenička i šira javnost upozna koja su to imena koja su tužila klub, koje su tužbe ostale neizmirene i koliko ih se još može očekivati u budućnosti”, stoji u saopštenju UG Robijaši 1987.

Čeliku prijeti izbacivanje iz Premijer lige BiH, do petka mora isplatiti dugovanja u vrijednosti od oko 95.000 KM

(Reprezentacija.ba)