Lokomotiv će u srijedu uvečer (18,55 sati) u Moskvi u okviru četvrtog kola grupe D Lige šampiona odmjeriti snage sa italijanskim Juventusom našeg Miralema Pjanića.

Gosti iz Torina su favoriti u ovom duelu, a Maurizio Sarri, trener Juventusa, smatra da njegove izabranike očekuje teška utakmica.

“Očekuje nas teška utakmica, jer ako ne igrate na visokom nivou u europskim takmičenjima, onda ne možete računati na bodove. Cilj je da budemo prvi u grupi. Zadovoljan sam sa onim što smo uradili u dosadašnjem dijelu sezone”, kazao je Sarri.

Trener Juventusa misli da će Lokomotiv imati agresivniji pristup, nego što je to bio slučaj u trećem kolu, kada je Juventus slavio sa 2:1.

“Teško je igrati protiv ekipa koje su dobro organizovane u defanzivi i imaju kvalitetne individualce. S druge strane, mi imamo sjajne igrače i ako budu igrali kao u prvom meču sa Lokomotivom, onda sam siguran da ćemo dobro proći. Vjerujem da će Lokomotiv biti mnogo agresivniji, nego što je bio u Torinu”, istakao je Sarri te prokomentarisao situaciju sa povrijeđenim igračima

“De Ligt neće biti spreman za ovu utakmicu. Odlučit ćemo da li će njegovo mjesto zauzeti Rugani ili Demiral. Što se tiče Douglasa Coste, ako počne od prve minute, onda neće moći igrati svih 90. Još uvijek nije spreman za kompletnu utakmicu. Trenutno može dobiti određenu minutažu.”

(Reprezentacija.ba)