Tabela BHT Premijer lige BiH: Sarajevo na vrhu, slijede Borac i Tuzla sa četiri boda zaostatka

Golman:

Vladan Kovačević (Sarajevo)

Golman naše mlade reprezentacije je bio sjajan u duelu Sarajeva i Širokog (3:0). Vladan je u dva navrata odlično intervenisao, spasio svoj tim i dokazao da se nalazi u veoma dobroj formi. Vladan je bio na golu u svih 15 ligaških utakmica u ekipi Sarajeva i čak 10 puta sačuvao svoju mrežu.

Odbrana:

Ajdin Nukić (Tuzla City)

Nukić je silom prilika zaigrao na poziciji desnog beka (standardni desni bočni Efendić pauzirao zbog crvenog kartona) i na kraju se ispostavio donio tri boda Tuzli. Ajdin je pogodio za pobjedu Tuzle protiv Mladosti (1:0), a ovo mu je bio prvi pogodak u sezoni.

Marko Jovanović (Borac)

Borac je nastavio sa odličnim igrama, vezao petu pobjedu u nizu, a Marko Jovanović je i ovog vikenda bio na nivou. Jovanović je odigrao svih 90 minuta na poziciji stopera u trijumfu Borca nad Radnikom od 2:0. Banjalučani već četiri kola nisu primili gol, a Marko se etablirao kao vođa defanzivne linije Borca.

Jovo Kojić (Tuzla City)

Iskusni Jovo Kojić je odigrao prilično dobar meč za Tuzlu, koja je sa minimalnih 1:0 bila bolja od Mladosti. Jovo je u tekućoj sezoni odigrao svih 15 mečeva za Tuzlu i jedan je od rijetkih igrača u bh. šampionatu koji je proveo svaki minut na terenu.

Aleksandar Vojnović (Zvijezda 09)

Zvijezda je senzancionalno savladala Zrinjski sa 2:0 i kreirala najveće izenađenje dosadašnjeg dijela šampionata. Svih 90 minuta na terenu u pobjedničkom timu proveo je Aleksandar Vojnović. Dvadesettrogodišnji je tokom cijelog susreta odlično parirao ofanzivcima Zrinjskog.

Dušan Hodžić (Sarajevo)

Polivalentni prvotimac FK Sarajevo je protiv Širokog Brijega igrao lijevog beka i opravdao povjerenje trenera Husrefa Musemića. Hodžić je bio začetnik akcije kod prvog gola, kada je fantastičnom dugom loptom uposlio Hebibovića, koji je asistirao Ahmetoviću za pogodak. Također, Dušan je kod rezultata 1:0 za Sarajevo spasio čist pogodak uklizavši u posljednji trenutak ispred svog gola.

Vezni red:

Andrej Đokanović (Sarajevo)

Prema mišljenju mnogih Andrej Đokanović je najbolji mladi igrač Premijer lige BiH. Iako ima samo 18 godina i igra na odgovornoj poziciji centralnog veznog, Andrej iz meča u meč pruža sve bolje partije. Protiv Širokog je asistirao za drugi gol svoje ekipe, a posebno vrijedi spomenuti trkačke sposobnosti talentovanog mladog bh. reprezentativca. Đokanović je definitivno budućnost bh. fudbala i momak koji mnogo obećava.

Samir Bekrić (Sloboda)

Bekrić je u prošlom kolu svojim pogotkom donio bod Slobodi protiv prvoplasiranog Sarajeva, da bi i ovog vikenda zatresao mrežu protivnika. Samir je bio strijelac u remiju Veleža i Slobode (2:2). Bekrić je trenutno na brojci od četiri pogotka u tekućoj sezoni.

Stojan Vranješ (Borac)

Bivši bh. reprezentativac je sa 10 golova na diobi prvog mjesta liste najboljih strijelaca Premijer lige BiH. Vranješ je i u ovom kolu bio strijelac i to u trijumfu Borca protiv Radnika (2:0). Stojan je pogodio iz penala i tako potvrdio petu vezanu pobjedu Banjalučana.

Napad:

Ognjen Đelmić (Zvijezda)

Najveće iznenađenje u 15. kolu, ali i u dosadašnjem dijelu prvenstva, je trijumf posljednjeplasirane Zvijezde protiv Zrinjskog (2:0). Junak prvog trijumfa kluba iz Etno sela Stanišići bio je Ognjen Đelmić. Đelmić je pogađao dva puta i srušio favozirani Zrinjski.

Mersudin Ahmetović (Sarajevo)

Igrač 15. kola definitivno je Mersudin Ahmetović. Sjajni napadač je sa tri gola obezbijedio nova tri boda Sarajevu i to u derbiju sa Širokim. Mersudin je briljirao te pokazao da i sa 34 godine može praviti razliku na bh. terenima. Trenutno na svom kontu ima osam pogodaka, a poslije završetka utakmice i davanja izjave, Ahmetović je dobio velike ovacije sa istočne tribine našeg najvećeg stadiona.

(Reprezentacija.ba)