Jedan od najveći hrvatskih internet medija Index.hr, prisjetio se bh. napadača Armina Hodžića (24) koji je od 2014. do 2018. igrao za Dinamo Zagreb.

2014. godine Hodžić je igrao za Željezničar na posudbi iz Liverpoola, gdje ga je primjetio Zdravko Mamić. Mamić je na Grbavicu navodno došao po Srđana Stanića, ali je impresioniran odmah dogovorio transfer sa Hodžićevim menadžerom.

“Armin Hodžić stigao je u Dinamo u ljeto 2014. godine kao igrač koji je u skorijoj budućnosti trebao postati glavna napadačka opcija kluba s Maksimira”, navodi Index, te dodaje:

“U Dinamo je stigao iz Liverpoola kamo je iz Željezničara otišao još kao 17-godišnjak. Nikad se nije uspio probiti kroz sustav selekcioniranja igrača na Anfieldu pa je sreću, sada već kao 20-godišnjak, morao potražiti negdje drugdje”.

U tom periodu kada je došao u Dinamu je bila izuzetno jaka konkurencija.

“Napad Dinama u to vrijeme predvodio je Angelo Henriquez, također nogometaš koji je u Dinamo stigao iz engleskog velikana – bila je riječ o Manchester Unitedu. Dvije sezone prije nego što je stigao u Hrvatsku, Hodžić je igrao na posudbi u Željezničaru, kada je zabio ukupno 28 pogodaka u 45 utakmica u prvenstvu. Za Dinamo nije bio toliko uspješan. U prvoj sezoni upisao je samo devet nastupa u svim natjecanjima i zabio samo dva gola. Bio je u sjeni Henriqueza, Čopa i Soudanija, što i ne treba čuditi s obzirom na formu u kojoj su oni igrali”, piše ovaj hrvatski medij.

Iz redova Modrih bosanskohercegovački napadač prešao je u mađarski klub.

“Ipak, već sljedeće godine dobio je više šanse i popravio brojke. U sljedeće dvije sezone zabio je 29 golova u HNL-u i činilo se da je napokon spreman postati glavna Dinamova devetka. Do toga nije došlo i već u sljedećoj sezoni Hodžić je zabio samo šest pogodaka, doduše i odigrao je samo 862 minute, a onda je u sljedećoj sezoni ostvario transfer u Mađarsku. Kupio ga je ambiciozni mađarski prvoligaš MOL Vidi. Riječ je o klubu čiji je veliki navijač, ali i financijer, mađarski premijer Viktor Orban. Orbanov klub platio ga je 2,4 milijuna eura i tako postavio klupski rekord po visini ulaznog transfera”, piše Index.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Hodžić trenutno igra u sjajnoj formi, a u dosadašnjih 12 utakmica za MOL Fehervar postigao je sedam golova i upisao dvije asistencije.

“Kada je došao u Mađarsku, činilo se da Hodžić neće ispuniti očekivanja. U prvoj sezoni zabio je samo šest ligaških pogodaka, ali s obzirom na to koliko je plaćen, dobio je priliku i u ovoj. I višestruko je opravdao novac koji je plaćen za njega. U deset kola zabio je sedam golova i još jedan gol koji je pripisan kao autogol, a trenutno je prvi strijelac lige. Osim toga, dobro je igrao i za reprezentaciju BiH pa je protiv Finske također zabio pogodak. Tek je prošlo deset kola, a Hodžić je već kandidat da na kraju završi kao najbolji strijelac lige. I bez te titule Hodžić je postao hit priča Orbanova kluba”, navodi Index.

(Reprezentacija.ba)