Željezničar će u okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH dočekati Čelik, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac, Antonio Pavić, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

“Činjenica je da zadnjih par utakmica, a Boga mi i ovu kući što smo igrali nismo bili na nivou, ni igrom, a ni rezultatski. Pokvarili smo dojam koji smo ostavili u dosadašnjem dijelu prvenstva. Igramo kući protiv protivnika koji je u nekoj mini krizi, jer kada izgubiš kući ti si u mini krizi. Mi se moramo vaditi, moraju se oni vadati, ali nadam se da se oni na nama neće vaditi”, rekao je Amar Osim dodavši:

“Protiv Čelika nikada ne možete reći da su upisani bodovi. To su teške utakmice, mi imamo rivalstvo koje datira od davnih vremena. Igrači obje ekipe igraju u ovoj utakmici drugačije od ostalih utakmica. Taj momenat nikada ne smijete zanemariti. Niko u ligi nije idealan protivnik, čak ni Zvijezda 09, pogotovo kada vidite kako igraju u gostima u zadnje vrijeme i kako gube utakmice u zadnje vrijeme. Ne znam ni da li su oni idealan protivnik, a kamoli Čelik koji ima bolje igrače od Zvijezde.”

“Željo je prošle godine dobio 3:2 sa igračem manje u super uzbudljivoj utakmici, gdje su oni imali 2:1 i igrača više i zabili smo dva gola sa igračem manje. A izgubili smo u maju 2:1 od Čelika lagano kući, pa smo ih dobili u gostima. Nikakvih pravila nema. Mi se moramo pokušati vratiti našim bazama u igri, koje smo malo zapostavili i onda se imamo čemu nadamo. Bez toga se nemamo čemu nadati. Mislim na malo više kolektivnijeg duha. Malo smo ‘mlohavi’ u zadnje vrijeme. Moramo biti čvršći, energičniji. Nismo takvi u zadnje vrijeme. Nekada jesmo, nekada ne. “

Utakmica se igra u nedjelju od 16:30 sati, a prodaja ulaznica počinje u nedjelju od 10 sati.

(Reprezentacija.ba)