U proteklom periodu javnost je bila upoznata o ovom slučaju, te je obaveza Administracije NS/FS BiH da nakon zaprimljene presude, obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Ovom odlukom Arbitražni tribunal za sport iz Lozane odbija tužbu protiv NS/FS BiH koju je FK „Željezničar“ Sarajevo uložio dana 18.06.2019. godine na odluku Drugostepene komisije za licenciranje kubova NS/FS BiH od dana 27.05.2019. godine, te istu potvrđuje u cijelosti.

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio žalbu FK Željezničar

FK „Željezničar“ iz Sarajeva je nakon odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH o neizdavanju licence ovom klubu za učešće u UEFA takmičenju u sezoni 2019/2020. uložio žalbu na njihovu odluku, a Drugostepena komisija za licenciranje klubova NS/FS BiH je u cijelosti potvrdila odluku provostepenog organa za licenciranje klubova u ovom predmetu.

Žalba FK „Željezničar“ Sarajevo je odbijena, a klubu nije izdata licenca za UEFA takmičenje u sezoni 2019/2020.

Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport FK „Željezničar“ Sarajevo je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja NS/FS BiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani.

Ovom odlukom CAS je potvrdio ispravnost rada Administracije za licenciranje klubova NS/FS BiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika NS/FS BiH.

(Reprezentacija.ba)