Napadač U21 BiH Ermedin Demirović (21) uoči sezone došao je iz Alavesa na posudbu u St. Gallen gdje je u šest mečeva ove sezone zabio četiri gola i jednom asistirao.

Odlična odluka i još bolji učinak bilo je dovoljno daza razgovor za švicarski Blick.ch.

“Alaves me je želio zadržati, ali kao trećeg napadača. Bilo je više ponuda za promjenu sredine, ali sam se za St. Gallen odlučio nakon razgovora sa trenerom Zeidlerom. Odlučila je i udaljenost do Hamburga gdje mi žive roditelji i djevojka, jer sam prije putovao četiri sata, a sada samo sat do kuće. Sada me porodica puno češće posjećuje, a i ja njih, što mi puno znači” govori Demirović.

Blick.ch prisjetio se Demirovićevog debija u Španiji. Prvi susret bio je duel protiv Barcelone na Nou Campu u kojem je Barca slavila sa 2:1 golom tek u 84. minuti. Demirović je u igru ušao u 89. minuti, a kasnije navodno tražio dres od Messija koji je upravo svojim golom donio pobjedu Barci.

“Ne, nisam tražio Messijev dres. Zamijenio sam dres sa Rakitićem. On je Hrvat, čestitao sam mu nakon utakmice. Ja na Nou Campu, na ligaškom derbiju. Bio sam malo nerzvoan, jer više sam od običnog navijača”, dodao je Demirović.

Ermedin Demirović je za U21 BiH igrao 11 puta i zabio četiri gola.

(Reprezentacija.ba)