Roma je u nedjelju pobijedila Milan sa 2:1, a prvi gol za Romu postigao je Edin Džeko (33).

Bh. kapitenu nije smetala ni ranija teška povreda ni maska na licu da sjajnim šutem glavom zabije gol Milanu.

Džekin saigrač Chris Smalling na svom Twitteru poslije utakmice podijelio je komplimente Džeki. Bivši stoper Manchester Uniteda napisao je:”Maskirani ubica! Kakav način da se završi sedmica, kakav timski nastup!”

Nekadašnji igrač PSG-a Javier Pastore također je bio pun hvale za Džeku.

“Lijepo je igrati iza Edina Džeke jer je on igrač koji dodaje kvalitet saigračima. Sa njim se igra bolje i svakako moramo iskoristiti što malo ekipa ima ovakvog napadača” poručio je Pastore čije riječi imaju dodatnu težinu ako se uzme u obzir sa kakvim je napadačima igrao u karijeri.

I trener Rome Paulo Fonseca pohvalio je našeg kapitena.

“Džeko i Pastore su odigrali dobre utakmice kako u ofanzivnom dijelu tako i u defanzivnom. Time što su pravili pritisak na odbranu Milana spriječavali su protivnika da organizuje ofanzivnu igru.” poručio je Fonseca.

Edin Džeko 7. oktobra je operisao jagodičnu kost i do danas još nije trebao nastupati za Romu, ali je zbog povrede saigrača Nikole Kalinića bio primoran na teren se vratiti već 13 dana nakon operacije.

Ove sezone Džeko je u 11 utakmica zabio šest golova za Romu i dva puta asistirao.

Roma je u sedam dana igrala tri meča. Remizirali su protiv Sampdorije i Borussije M’ Gladbach i u nedjelju navečer pobijedili Milan.

(Reprezentacija.ba)