Momčad Sarajeva je danas obavila trening, nakon kojeg je iz Butmira otputovala za Tuzlu, gdje sutra igra utakmicu 14. kola Premijer lige BiH protiv Slobode.

Navijače FK Sarajevo može radovati povratak najvećeg pojačanja ove sezone Mirka Oremuša, koji se oporavio i konkurisat će za sutrašnji duel.

Oremuš je na početku tekuće sezone stigao u FK Sarajevo, odigrao dva meča kvalifikacija za Ligu Šampiona protiv Celtica te postigao jedna gol, a onda se povrijedio.

Za utakmicu sa Slobodom konkuriše sljedećih 18 igrača: Kovačević, Dizdarević, Hodžić, Letić, Lazić, Šerbečić, Stanojević, Gavrić, Ahmetović, Tatar, Rahmanović, Milanović, Dupovac, Šabanović, Guzina, Mustafić, Oremuš, Šišić.

Stručnom štabu Bordo tima u sutrašnjoj utakmici na raspolaganju neće biti suspendovani Anel Hebibović i Andrej Đokanović, te povrijeđeni Krste Velkoski i Haris Handžić. Van pogona je i Selmir Pidro, dok se u ekipu poslije dužeg vremena vraća Mirko Oremuš.

“Utakmica je bitna, kako za nas, tako i za Slobodu. Mi želimo da ostanemo tu gdje jesmo, oni opet imaju svojih problema. U posljednje vrijeme su promijenili trenera, dobili su i novu upravu. Neke stvari su poredane na svoje mjesto, tako da sigurno možemo očekivati protivnika koji će biti motivisan i željan da napravi što bolji rezultat, isto kao što ćemo biti i mi. Prošli put smo izgubili 2:1 u zadnjoj minuti, ali mislim da smo ovu sedmicu od posljednje utakmice dosta dobro radili i da ćemo to pokazati na terenu””, kazao je Husref Musemić.

Utakmica između FK Sloboda i FK Sarajevo igra se u nedjelju 27. oktobra na stadionu Tušanj s početom u 14:30 sati.

(Reprezentacija.ba)