Petorostruki svjetski bokserski šampion Adnan Ćatić koji na međunarodnoj sceni nastupa pod imenom Felix Sturm od aprila je u pritvoru u njemačkom Kelnu.

Posljednjih nekoliko mjeseci nema gotovo nikakve vijesti o Ćatiću u Njemačkoj, “German Fight News” (GFN) ističe da je nekadašnji bokserski šampion bio miljenik medija, ali da se to sada promijenilo.

Kažu da Nijemci spominju kako je u zatvoru Adnan Ćatić pod rođenim imenom, a ne Felix Sturm, kako su ga prije oslovljvali kada je osvajao titule.

Podsjetimo, Reprezentacija.ba portal poslao je upit Ambasadi BiH u Njemačkoj o ovom slučaju, uz upit da li su pružili pomoć bh. državljaninu koji se nalazi u pritvoru u stranoj državi.

Prvi put bez odgovora, a nakon ponovljenog upita smo dobili odgovor da se obratimo Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Iz te institucije nismo dobili nikakav odgovor.

Amabasada Njemačke u BiH također nam nije dala više informacija, osim da je za slučaj nadležno tužilaštvo u Kelnu i da se obratimo Ambasadi BiH u Njemačkoj.

Njemački sud je bh. bokseru u augustu produžio pritvor, a advokat Felixa Sturma je uložio žalbu, te najavio da je siguran da će sud nakon što sagleda svu dokumentaciju pustiti na slobodu njegovog branjenika.

(Reprezentacija.ba)