Arsenal će u četvrtak (24. oktobar) od 21,00 sati u Londonu odmjeriti snage sa Guimaraesom.

Ovo će biti meč trećeg kola grupe F Europa lige, a Unai Emery, trener Arsenala, kaže da je za njegov tim svako takmičenje od velike važnosti.

“Svako takmičenje je važno za nas. Naravno, Premiership je na prvom mjestu, ali Europa liga je od velike važnosti za nas i tu možemo pokazati koliko napredujemo. Želimo osvojiti prvo mjesto u grupi i napraviti nešto važno u Europa ligi. Koristimo mnogo različitih igrača kako bi pokušali ostvariti najbolje rezultate. Uvijek razmišljamo o povredama i problemima koje imaju neki fudbaleri, pa zato pravimo mnogo izmjena”

Španski trener ističe da njegova ekipa u posljednje vrijeme prima jako malo golova, što je izuzetno važno.

“Napredujemo u defanzivi i primamo manje golova. Želimo da igramo ofanzivan fudbal, ali da konstantno napredujemo u defanzivi. Razočarani smo što smo izgubili u ponedjeljak od Sheffield Uniteda, ali sada je pred nama novi meč”, kazao je Emery i osvrnuo se na duel sa Guimaraesom:

“Što se tiče Guimaraesa, mi ih respektujemo. Četvrti su trenutno u Portugalu i igraju veoma dobro. Izgubili su oba dosadašnja susreta u grupi, ali nisu bili loši. Očekujem tešku utakmicu. Mi u Europa ligi igramo kompaktno, agresivno i kako sam već rekao želimo prvo mjesto u gurpi. Osjećamo se sjajno kada igramo pred našim navijačima na Emiratesu. Nekada pobijedimo sa nekoliko golova razlike, kao što je to bilo protiv Notthingama i Standarda, a nekada se mučimo, ali i pobjedimo, primjera radi dueli sa Bournemouthom i Aston Villom.

(Reprezentacija.ba)