Roma našeg Edina Džeke će u četvrtak (24. oktobar) od 18,55 sati u Rimu u meču trećeg kola grupe J Europa lige ugostiti Borussiju M'gladbach.

Paulo Fonseca, trener Rome, poseban akcenat je stavio na veliki broj povreda njegovih igrača u ovoj sezoni.

“Nemamo drugih igrača, Edin mora igrati i ako nije na najboljem nivou. Maskirani čovjek nas mora spasiti” poručio je Fonseca pišu danas talijanski mediji.

Edin Džeko je 7. oktobra operisao jagodičnu kost nakon dvostrukog loma koji je zadobio dan ranije. Njegovi ljekari nisu bili saglasni da se nađe na terenu prije novembra, ali je već 13 dana nakon operacije silom prilika poslan na teren sa zaštitnom karbonskom maskom.

“Ovo je za mene jedna nova situacija, koja mi se nikada u prošlosti nije dogodila. U Shakhtaru smo imali ukupno četiri povrede u zadnjoj sezoni. Želim da mislim da je to samo loša sreća, ali moramo se suočiti sa svim poteškoćama. Igrači moraju razumjeti da treba da trče više i daju sve od sebe. Trenutni igrački kadar nam je sužen i nemamo mnogo alternativa”, rekao je Fonseca na press konferenciji pred meč sa Borussijom i prokomentarisao situaciju sa povrijeđenim igračima:

“Cengiz Under je počeo sa treninzima, dok Mkhitaryan radi veoma dobro i mislim da će obojica biti spremna uskoro. Santon još uvijek nije spreman, a vidjet ćemo da li će Pastore zaigrati protiv Borussije.

Portugalski stručnjak smatra da su upravo povrede glavni razlog nešto lošijih igara Rome u tekućoj sezoni.

“Nemoguće je da dostignemo naše ciljeve i rastemo sa ovoliko izostanaka. U zadnjem meču protiv Sampdorije nismo napravili sve što je potrebno da pobjedimo, kao što to nije bio slučaj ni u duelu sa Cagliarijem, kada smo kreirali 12 prilika za postizanje gola, a nismo slavili. Fali nam mnogo važnih igrača i vjerujem kada se oni vrate da ćemo rasti kao tim. Ovo nisu izgovori za rezultate, ali je jednostavno shvatiti da je to osnovni razlog.”

Novinari su Fonsecu pitali da li ga Borussija M'gladbach, večerašnji protivnik u Europa ligi, podsjeća stilom igre na Atalantu, koja je nedavno pobijedila Romu sa 2:0.

“Mi igramo protiv trenutno vodećeg tima njemačke Bundeslige. Oni su veoma snažni i u odličnoj su formi. Različita su ekipa u odnosu na Atalantu. Sigurno da će to biti drugačiji meč, nego što je bio protiv Atalante u Seriji A”, istakao je Portugalac.

(Reprezentacija.ba)