U17 reprezentativke Bosne i Hercegovine nakon odlične igre u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2020. protiv Belgije, sada su u potpunosti posvećene pripremi za još jedan susret sa visoko rangiranim protivnikom, izvještava zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Trenerica u stručnom štabu naše kadetske selekcije Alisa Spahić očekuje da igračice protiv Engleske ponove pristup iz prvog kola:

„Danas je obavljen posljednji trening pred utakmicu sa Engleskom. Radili na ispravljanju grešaka koje smo uočili u prethodnom meču, kako bismo i u ovoj utakmici ostvarili dobar rezultat. Odlična atmosfera među djevojkama i stručnim štabom je i doprinijela odličnom izdanju u prvoj utakmici i bodu protiv Belgije. Iz tog je proizišlo još veće zajedništvo i pravi je užitak biti dio ovoga tima. Protiv Engleske ćemo kao i u prvoj utakmici pružiti maksimum i nadamo se dobrom rezultatu. Pokazali smo koliko smo opasni u meču protiv Belgije. Sve dok se budemo ovako ponašali protiv velikih ekipa i uz „fajt“ na terenu, imaćemo šanse za dobar rezultat.“

Meč Bosna i Hercegovina-Engleska na programu je sutra u 15:30 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici uz direktan prenos na zvaničnom YouTube kanalu Saveza.

Engleskinje su u prvom kolu sa 2:0 pobijedile Hrvatsku.

Hrabra igra i remi U17 ženske BiH protiv Belgije

(Reprezentacija.ba)